שאלה:
שלום, האם יש תאריך מסויים בחודש אייר שמותר לבחור אשכנזי ולספרדיה להתחתן..?(ראינו שיש בעיה להביא ילדים אורחים לאולם בזמנים מסויימים) תודה
תשובה:
שלום וברכה
באופן עקרוני להם עצמם מותר להתחתן בליל ל"ג בעומר או בל"ג בעומר אחה"צ לפני השקיעה, כיון שמנהגיהם לפי הגבר שהוא אשכנזי, אלא שיש בעיה מצד המשפחה השניה שהם ספרדים. אמנם מעיקר הדין אין בעיה לספרדי להשתתף בחתונה של אשכנזי בליל ל"ג בעומר, כיון שהחתונה נעשית בהיתר, אלא שאין טעם לקבוע כך לכתחילה, יש מוזיקה וכו'.
מזל טוב ורוב נחת.
מקורות:
עי’ בשו”ת אגרות משה (או”ח ח”א סי’ קנט) שביאר כי האיסור להתחתן בימי ספירת העומר הוא על החתן והכלה, ולא על שאר המשתתפים, ולכן הנוהגים אבלות בימים מסויימים מותר להם להשתתף בחתונה שהחתן והכלה אינם נוהגים אבלות, לדוגמא, מיום ל”ד בעומר שהספרדים נוהגים להתחתן בימים אלו, מותר לאשכנזים שאינם נוהגים להתחתן להשתתף בחתונתם.
עוד הוסיף שם באגר”מ (ד”ה והנה החת”ס) “ומשמע שאף בעבר ונשא (=באיסור) שרשאים הקרואים לשמח עמו דהא איתא בש”ע סעי’ א’ שאם קפץ וכנס שאין עונשין אותו ואם יהיה אסור לילך אל הסעודות ולשמחו אין לך עונש גדול מזה”. אולם בספר הליכות שלמה פסירת העומר (פי”א אות יט) גם כתב שמותר לאשכנזים להשתתף בחתונתם של ספרדים לאחר ל”ד בעומר, אולם בהערה 70 הובא בשם הגרש”ז אוירבך שאם בחור היה מתחתן בזמן האסור, ובדאי הוא לא היה מניח לחברים להשתתף בשמחתו. אבל לא ברור שזה מעיקר הדין, ואפשר שהנאמר הוא רק כדי לחדד את ההבדל בין נישואין באיסור לבין נישואין בזמן שלחתן והכלה מותר.
ויש לעיין האם יהיה מותר לשמוע מוזיקה, שהרי נוהגים שלא לשמוע מוזיקה בספירת העומר, אמנם בהשתתפות אשכנזי בחתונת ספרדי לאחר ל”ד לא הוזכר שיש בעיה עם המוזיקה, אבל אולי בכל זאת יש חילוק, בין זה לבין השתתפות בחתונה הנערכת באיסור במהלך ימי ספירת העומר.
אבל אם הקשר הוא ארוך ונורא קשה מבחינת נגיעה אז מותר לכתחילה לקבוע לתאריך ל"ג בעומר?
תודה
אם חשש שיגיעו לאיסור נגיעה חלילה – מותר.
השאר תגובה