שאלה:
למה מותר לגעת באחותו או באמו וכד'? והאם מותר גם בזמן שהם בנידה ואם כן למה מותר.
תשובה:
איסור נגיעה הוא מחשש שיבואו לערווה ולכן לא חששו באמו ואחותו שהחשש הזה כל כך רחוק.
אגב מגע של חיבה באחותו הגדולה אינו נכון, בשולחן ערוך אבן העזר הלכות אישות סימן כא סעיף ז כתב: "המחבק או המנשק אחת מהעריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהם, כגון אחותו הגדולה ואחות אביו וכיוצא בהם, אף על פי שאין לו שום הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר איסור הוא ומעשה טפשים". וראה שו"ת אגרות משה ח"ב סי' קמד שאין להקל בזה אלא עד גיל 11 שנים, ויש שהחמירו בזה כבר מגיל 6. באמו מותר.
אחות אביו זה מסוג הנשים שאין ליבו של אדם נוקפו? חידוש הוא בעיניי. האם זה גם אחות אימו?
לכאורה היינו הך, אינני יודע.
לא ענית לי למה מותר לגעת באמא ואחות אף שהם נידה, הרי איסור נגיעה בא כתוצאה מהפסוק "ואל אשה בנידת טומאתה לא תקרב וכו" ופירשו לא תקרב כלל בנגיעה. וכן "איש איש אל כל שאר בשרו לא תקרבו וכו" ופירשו לא תקרבו כלל בנגיעה. ואף "שאר בשרו" משמע אף משפחה כמו שאמרו לגבי נישואים עם בת אחיו.
זו קריבה שלא אמורה להביא לאיסור וזה לא נאסר. אין שום משמעות להיותה נדה עד כמה שבלאו הכי היא באיסור כרת עבורו בגלל היותה אמו או אחותו.
תסלח לי אם אני שואל שוב כי לא הבנתי, הבנתי מדבריך שאתה אומר שכיון שנגיעה בין אחים לא מביאה להתעוררות תאווה לכן מותרת הנגיעה ביניהם וכל מה שאסור "קירבה" הוא דוקא קירבה שיכולה להביא לידי תאוה, אמנם לדבריך וכי אדם שאין לו תאווה כלל יהיה מותר לו לגעת אף בשאר נשים שאינן אחיותיו? ואם תגיד שלא אם כן מה הסיבה לחלק ביניהם הרי זה לא קירבה שמביאה לידי תאווה, ולפי זה כל אדם יורה לעצמו איזה קירבה מביאתו לידי תאוה ואיזה לא? היתכן כן?
מה שהתורה אסרה היא אסרה ובזה אין חילוקים יש לו תאווה או אין לו, ומה שלא לא. ואגב מגע של חיבה אסור גם בין אח לאחות גדולים, למרות שבשו"ע כתוב רק שזה מכוער ומעשה טפשים כבר נקטו הרבה אחרונים שזה גם איסור, אף שיש חולקים.
השאר תגובה