שאלה:
האם מותר לאכול כרוב, כרובית, ברוקולי? גידול רגיל וצריך לבדוק?
האם חלק מהם נמכרים גם ללא תולעים, גידולי מים? צריך גם אז לבדוק?
תשובה:
שלום וברכה
כרוב ניתן איכשהוא לנקות. אמנם הטוב ביותר הוא בכל זאת לקנות כרוב מגידול מיוחד של גלאט עלים או חסלט ושאר חברות שנמצאות תחת פיקוח של גוף כשרות מוסמך שהם בחזרת נקיות, ולנהוג לפי ההוראות שעל האריזה. אך במקרה שאין או אי אפשר, מורידים את העלים החיצוניים עד שמגיעים לעלים היפים, חותכים את השורש כדי שנוכל להפריד את העלים. נחלק את הכרוב לכמה חלקים נשרה אותו במי סבון לכמה דקות, ואחר כך נשטוף עלה עלה תחת זרם מים חזק, תוך כדי שפשוף יסודי משני צדדיו.
אבל לשים לב! זו הוראה לכרוב בלבד, בחסה זה לא מספיק, ובודאי לא בכרובית ששם הניקיון בלתי אפשרי לחלוטין. הכרובית נגועה מאוד ואין כל אפשרות לבדוק כרובית מגידול רגיל, יש לקנות דוקא מגידול מיוחד בחזקת נקי מחרקים בהכשר טוב, ולהשתמש לפי ההנחיות שעל האריזה, ואגב לא תמיד יש בחנויות משום שגם הם מאוד מתקשים לגדל בחזקת נקי… בעת הצורך ניתן להשתמש בקלח לבד בלי התפרחת כלל באופן הבא: להסיר את כל התפרחת היטב בסכין. להשרות את הקלח והענפים העבים במי סבון. לשטוף היטב. רצוי לחצות כמה קלחים לשנים ולעיין.
כך גם בברוקולי, אתה יכול לזרוק את כל התפרחת [לפעמים יש שם מאה חרקים..] לחצות את הגבעול למלוא אורכו ולשפשף במי סבון מבפנים ומבחוץ ולאכול רק אותו.
ברכה והצלחה