מתנות לאביונים לחץ כאן

התנתקות ממערכת חימום מים

שאלה:

בבניין יש מערכת חימם מים מרכזית ו5 התנתקו בתרבות הדיור מחייבים לשלם 25 % על אנרגיה ו100% על תיקונים השאלה למה שנשלם על מה שאנו לא משתמשים בו ועוד שהמערכת לא סיפקה לנו מים חמים כשהיינו צריכים נציין שעברנו לדוד שמש מה שכולם יסכימו זה שיהיה פסק הלכה ברור בנושא זה בניין חרדי.

תשובה:

שלום וברכה,

בניין שיש בו מערכת משותפת, הדיירים השתתפו על דעת כך, ולכן דייר לא יכול להתנתק מהשותפות, מאחר וכך היה התנאי בתחילה. ואם הוא מתנתק עליו להפחית רק את מה שנפחת מחמתו, וכיון שנפחת מחמתו רק 75% מהחלק ההוצאות שלו, הוא חייב לשלם 25% על השוטף, ו100% על התיקונים. 

אם רוב דיירי הבניין מחליטים להתנתק, אז בטלה השותפות ואז אינם צריכים לשלם כלל. וכל ההוצאות יחולקו רק בין הדיירים שמשתמשים בפועל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קעו סעיף טו שאין לחלוק את השותפות בתוך תקופת השותפות, ובית משותף השתתפו כדי להיות שותפים קבועים, ולכן לא יכול להתנתק מהשותפות – ראה בנתיבות סימן קעח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום ותודה על התשובות הברורות מצאתי אוצר!!
    רוב זה לפי מס משתמשים או אחוזים? משום שאנחנו משלמים לפי גודל דירה?
    דבר נוסף המערכת צריכה תיקון היא כבר ישנה מתי צריך לתקן אותה כשהיא כבר לא עובדת לגמרי או כל עוד שהיא עובדת והנזק בשימוש בה לא מקלקל אותה חוץ מהבלאי הסדיר מה הגבול?

  2. הרוב נקבע לפי דיירים ולא לפי גודל הדירה [כך הורה הרב אברהם דרבמדריקר מח"ס ועד הבית בהלכה].
    חובת התיקון מתי שמקובל לתקן. אם מקובל ועדיף לתקן לפני שיפסיק לעבוד, יש לתקן עכשיו. אם השימוש עכשיו לא יחמיר את המצב אח"כ, ואין סיבה לתקן עכשיו לא חיבים לתקן עכשיו.

  3. כאשר רוב העולם נוהגים להתנתק ולא להמשיך בשותפות של חימום מים, הרי זה ראיה שהשותפות לא מחייבת שיהיה חימום משותף, ומעכשיו הרוב יקבע אם בבנין הזה רוצים להמשיך בשותפות או לא. ולא אומרים הרי בזמן שנבנה הבניין זה שותפות לצמיתות, כיון שהשתנו בעולם תנאי ההשתתפות, חלים השינויים של השותפים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל