מתנות לאביונים לחץ כאן

בשר ודגים שהתבשלו בסיר יחד

שאלה:

שבוע טוב
נשאלתי כך:
בשבת חימם אדם בחמגשית על הפלטה בשר עם תוספות.
לאחר שהעביר את האוכל המחומם מהחמגשית לצלחת והחל לאכול את הבשר ואת התוספות גילה שאחד מהם הינו חתיכות קטנות של דג מטוגן.
מה דין האוכל ומה דין הכלים?
למקרה שדין הכלים הוא בהגעלה – האם יש מקום להקל בדיעבד בכלים שאינם מספיק איכותיים עד שיעמדו בהגעלה בלי להתקלקל (לא הכלי עצמו אלא ציפוי המתקלף וכד')?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אף שלא צריך כלים מיוחדים לבשר ולדג, אם בישלו יחד בשר ודג הכלי צריך הכשרה. אמנם במה שהעבירו לצלחת אחרת וזה כבר כלי שני אם יש קושי להכשיר יש להקל, כדברי הרמ"א שהחמירו בבליעות בכלי שני רק שלא במקום הפסד. המאכל כמובן אסור. לגבי חימום אוכל בשבת על הפלטה יש דינים שונים ולא התייחסתי לנושא זה כאן.

מקורות:

ראה פתחי תשובה סי' קטז ס"ק ג.

לענין כלי שני אם מפליט ומבליע בבשר בחלב נחלקו הדעות כמובא בשו”ע סי’ קה סעי’ ב, ועיי”ש שלכתחילה יש להזהר ובדיעבד ניתן להקל שאינו טרף, אולם ראה שם בט”ז ס”ק ד שאין להקל אלא במקום הפסד מרובה.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל