שאלה:
אם אני חושש לשחיתות בעירייה שפשוט מתעלמים בפיקוח מתלונות תושבים על וונדליזם או שטח שנלקח מהציבור. תלונות שרב התיר להתלונן. מותר לומר למשטרה שיש חשש לשחיתות באגף המדובר או שהוא משום מה לא מתפקד. אם זה נכון אדרבה שיטופל . ואם לא לא קרה כלום
תשובה:
זה לא יעזור כלום, היומנאי במשטרה לא יתעניין בתלונתך על העירייה, תפנה לנציג חרדי בעירייה שיש לו אינטרס בציבור, ותספר לו על מצוקותיכם, ואני מניח שירצה וישמח לעזור.
לא מבין. ואם מעורב בזה כסף באגף הנדסה או כל אגף אחר. היו מקרים שהמשטרה פעלה ועצרה גם בעיריות.
אתה לא יודע להעיד על העברות כספים, אתה יודע שלא קיבלת יחס, לא תקבל על זה יחס במשטרה. בכל מקרה זה לא הדרך.
כבוד הרב החשוב
הדרך היא להתחנן ליחס מנציג ציבור….?
ואני אומר שאני יודע על השחיתות או על העדר התפקוד שהוא לא יחידני ולא במקרה….ומדוע לא להעביר מידע? אם אני טועה בין כך לא יקרה עם זה כלום. משתלם להיות נציג ציבור כשהציבור שותק ותלוי בו?
הנושא העיקרי הוא העדר תפקוד ולזה לא תעזור משטרה, מה שיעזור הוא מי שמינה אותו, זה קשור לרבני הקהילות, לתנועה שעומדת מאחוריו וכו', אם לא יעזור לפנות אליו, תפנה לרבנים מקומיים השייכים לתנועה שהוא מייצג, מהם הוא חושש כי עתידו תלוי בהם. זו הדרך ההגיונית הפרקטית, לא רק ההלכתית.
השאר תגובה