לתרומות לחץ כאן

מעשר כספים

שאלה:

שלום רב, מספר שאלות בבקשה.
1) האם עלי לתת מעשר כספים מירושה של סכום די גדול מסבתא שלי?
או שהאם די בכך שאני נותן מעשר כספים מהריבית החודשית שאני מקבל מהסכום הנ"ל שנמצא ושמור בבנק על שם אחד ההורים שלי? (כסף הירושה + הריבית החודשית נמצאים בבנק ואינם כרגע בבעלותי אם הכספים הם שלי).

2) יש לי חשבון בנק על שמי ששייך לי שבו יש סכום כסף לא גדול מדי כ 100000שח. (חשבון בנק בחוץ לארץ). החשבון קיים כבר זמן רב אך מעולם לא עלה בדעתי שאולי אני חייב לתת מעשר כספים גם על הריביות שאני צובר מבנק זה. השאלה היא מהו הסכום של הריביות שאותם אני חייב לעשר? נגיד שהייתי מקבל כספים של ריבית במשך 10 שנים רק לדוגמא, האם חייב אני לתת מעשר של כל הסכום ריביות שהצטברו במשך 10 שנים?? או האם יש כללים ברורים לכמה כסף של ריבית בבנק אני חייב לתת מעשר? תודה הרב (-:

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש להפריש מהכל אבל מה שאינו בידך ובשליטתך תפריש כשתקבל אותו בפועל.

יש קושי לחשב את ההפרשות מריביות במצבים מסויימים זה גם עולה ויורד כל הזמן, כשתוציא את הכסף מהבנק תפריש לפי התוצאה הסופית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז האם אתה יכול לאשר – האם יש חייוב מוחלט לתת מעשר מכל ההפרשות של הריבית? אם כן, אני אצטרך לעבור על כל ההפרשות ריבית ביסודיות, משנת 2019 ועד היום כל חודש וחודש, אני מדבר על חשבון נוסף. (לא על החשבון של הסכום בבנק של הירושה). ובעניין חשבון הבנק של הירושה – החשבון אינו כרגע בבעלותי. האם אף על פי כן אני אהיה חייב לעבור על ההפרשות ריבית של חשבון זה כאשר סכום זה יהיה בבעלותי, למרות שכשהופרשו הריביות החשבון לא היה בבעלותי? ומה בעניין אם החשבון בנק ימשיך להיות לא תחת שמי ולא בבעלותי – האם עדיין יש לי אחריות להפריש מעשרות מהריביות שהופרשו?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל