לתרומות לחץ כאן

חימום בשרי במיקרוגל חלבי

שאלה:

מה הדין במקרה שחיממו אוכל בשרי על צלחת בשרית במיקרוגל חלבי, מה הדין של המיקרו, מה הדין של הצלחת, איך מכשירים? מדובר בצלחת מסוג קורל
הצלחת לא היתה חשופה לגמרי, עם כיסוי אבל עם פתחים גדולים
ואם אחרי זה חיממו באותו מיקרוגל פרווה בצלחת חלבית (קורל)

תשובה:

שלום וברכה

את האוכל יש לאסור, את המיקרוגל יש להכשיר, את הצלחות, למרות הספק לגבי קורל, הייתי מכשיר על ידי הגעלה. באופן זה שהיה מכוסה, וגם לא ברור עד כמה היה מלוכלך המיקרוגל, הייתי מיקל להכשיר על ידי הגעלה.

מקורות:

יש ספק הלכתי בנוגע לכלים של קורנינג (או קורל), אם יש להחשיב אותם ככלי זכוכית, או ככלי חרס. לכן, אין להכשיר אותם לכתחילה. אבל, במקום שיש צירופים נוספים, אפשר להקל ולהכשיר אותם על-ידי הגעלה (טבילה במים רותחים מבעבעים על האש). כגון כאשר יש ספק אם האוכל היה חם וכדומה, או שמדובר במאכל שאינו גוש אלא נוזלי, ומדובר בכלי שני [במקרה שלך זה לא כלי שני אלא כלי ראשון] בכל אלו יש להקל ולהכשיר.וכך גם בנדון דידן וכאמור.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל