לתרומות לחץ כאן

הבדלה מוזיקלית

שאלה:

שלום לרב, היה לנו שבת חתן אצל קרובי משפחה, במוצאי שבת עשו שם "הבדלה מוזיקלית", היה שם אדם שהיה "המנחה" שהביא אורגן וניגן עליו ואמר את הברכות של ההבדלה, והיה לצידו אדם נוסף שהגביה את היין ואחז את הבשמים, הנר וכו'. בסיום ההבדלה "המנחה" הלך לשתות מעט מהיין, ואדם אחר שהיה שם המשיך לשתות את כל הכוס. אני כשראיתי את כל מה שקורה היה נראה לי מוזר שהבדלה נעשית על ידי 2 בני אדם, אז התכוונתי לא להיפטר בהבדלה של המנחה, בירכתי את ברכות ההבדלה וכוונתי על הכוס ואחר כך הלכתי ובירכתי הגפן ושתיתי מהכוס. (אצלי ברכת הגפן היתה בסוף)
השאלה שלי: א. האם עשיתי כהוגן, כלומר האם אני בדיעבד יצאתי ידי חובת הבדלה. ב. האם מה שעשו שם הוא לפי ההלכה, שהאדם שמברך לא אוחז בכוס ובבשמים אלא אדם אחר עושה זאת בעבורו, וכן זה שהוא לא שתה אלא מעט מהכוס ואדם אחר המשיך לשתות. ואם זה בסדר האם כולם יצאו שם ידי חובה. ג. האם זה לא בעיה שהוא מנגן תוך כדי שהוא מברך זה נראה לי נקרא לעשות דבר אחר תוך כדי ברכה, או שמכיון שזה נעשה לניגון הברכה אז זה בסדר? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שמה שנעשה שם אינו לכתחילה, ברכה נאמרת באימה וביראה, בשמחה אבל לא בכלי נגינה, ובודאי לכתחילה המברך הוא זה המחזיק את הכוס, אבל נראה שלמעשה כולכם יצאתם ידי חובה.

ברכה והצלחה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל