לתרומות לחץ כאן

יש חיוב הלכתי ללכת לרופא שיניים?

שאלה:

חייבים ללכת לרופא שיניים?
גדולי ישראל בעבר הלכו?
יש אזכור לכך בדברי הפוסקים?
לא רואה במרפאה גדולי עולם…? זה חובת השתדלות?

תשובה:

שלום וברכה

מעבר לעובדה שזיהום בחניכיים עשוי להיות מסוכן ולהתפשט! וראה בגמרא יומא פד ע"א שלפעמים מותר לחלל שבת מחמת חולי שיניים [צפדיניא שעשוי להתפשט למעיים], עצם הסבל והכאב מהשיניים מפריע מאוד לעבודת ה', ידועים דברי הרמב"ם שהיסוד לעבודת ה' זה להרגיש טוב.

[באופן כללי צריך לדעת, שאחת המתנות הטובות שה' נתן בזמנינו הוא רפואת שיניים, ללא כאבים כלל כמעט ניתן לטפל ולחיות טוב ונעים, חרדת רפואת שיניים היא דבר ידוע, כדאי ושווה מאוד להתגבר על זה, חבל לסבול לחינם, יש היום את כל הכלים למנוע כאב ברפואת שיניים. כמו כן, כשמטפלים בזמן זה כלום, הן מבחינת כאב הן מבחינת מחיר, כשמזניחים כבר הכאב הוא גדול וחייבים ללכת ואז הטיפול הרבה יותר יקר וממושך (בכלל כלל חשוב בעבודת ה', לא טוב להפוך חרדה לשאלה השקפתית, כי זה מונע מך להתייחס לחרדה כפי שהיא ולטפל בה כמו שמטפלים בחרדה)].

רפואה שלמה

מקורות:

רמב"ם הלכות דעות פרק ג:

"המנהיג עצמו על פי הרפואה, אם שם על לבו שיהיה כל גופו ואבריו שלמים בלבד ושיהיו לו בנים עושין מלאכתו ועמלין לצורכו אין זו דרך טובה, אלא ישים על לבו שיהא גופו שלם וחזק כדי שתהיה נפשו ישרה לדעת את ה', שאי אפשר שיבין וישתכל בחכמות והוא רעב וחולה או אחד מאיבריו כואב".

רמב"ם הלכות דעות פרק ד:

"הואיל והיות הגוף בריא ושלם מדרכי השם הוא, שהרי אי אפשר שיבין או ידע דבר מידיעת הבורא והוא חולה, לפיכך צריך להרחיק אדם עצמו מדברים המאבדין את הגוף, ולהנהיג עצמו בדברים המברין והמחלימים".

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. סליחה על ההתערבות, אולי לא שמענו על טיפולי שיניים בעבר- גם כי הרפואה לא היתה מתקדמת כיום, ובגלל העובדה הפשוטה שהתזונה אז לא הייתה כ"כ ירודה.., בנושא זה יש ירידת הדורות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל