לתרומות לחץ כאן

מכירת מחשב מארגון

שאלה:

אני מתנדב בארגון (הפצת שיעורי תורה של רב), יש לנו מחשב נייד טוב שלא בשימוש וחשבתי למכור אותו בעבור 500 דולר, (המחשב נקנה לפני כשנתיים במחיר של 900 דולר), מישהו העיר לי שזה אולי שווה יותר, אבל היות ואני לא רוצה להתעסק יותר מדי חשבתי שזה מחיר הוגן (ההוא לא ראה את המחשב באמת שקיבל כמה דפיקות וכו׳ ומדובר ביד שניה וכו׳). ולא חשבתי לנסות למכור ביותר.
בנתיים אשתי פתאום נזקקת למחשב נייד לצורך העסק שלה, האם מותר לי למכור את זה לה בעבור המחיר שחשבתי 500 דולר?
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

אתה יכול לרכוש לעצמך במחיר של 500%. זה מחיר הוגן למחשב יד שנייה שעובד שנתיים. ואם תמכור בשוק לא נראה שתוכל למכור יותר מ 500%. וגם אם תוכל למצוא אחרי טרחה רבה זה לא קובע שזה המחיר. והמחיר של 500% הינו מחיר הגיוני.

אלא שיש לדון שאתה שליח של הארגון למכור, ויש הלכה ששליח לא יכול לקנות לעצמו. ולכן כדאי שתקבל רשות מיו"ר הארגון. אם אין לך אפשרות לבקש רשות יש להקל למכור לאשתך, כיון שאשתך זה לא לעצמך. ועוד שהש"ך הביא שיטות החולקות שיכול לקנות לעצמו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קפה סעיף ב. ושו"ע סימן קעה סעיץ טז. ועיין ש"ך סימן קפה ס"ק ג.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל