לתרומות לחץ כאן

מגורים בבית חילוני

שאלה:

בס"ד
שלום רב,
לצערי, הורי אינם שומרי מצוות, מה שמקשה עלי, מצער אותי ומאתגר אותי בחיי היומיום.
יש לי כמה שאלות בעניין כשרות המטבח בבית ההורים.
1. במטבח יש כיור אחד בלבד. אני שוטפת בו את הכלים החלביים והבשריים שלי, אך לא מניחה אף פעם את הכלים בתוך הכיור, אלא שוטפת כשאני מחזיקה אותם בידי, תחת זרם הברז. האם זה בסדר?
גם במצב שבו יש שאריות חלביות בכיור, ואני שוטפת כלי בשרי, או להפך.
2. השיש שבמטבח גם הוא לא מופרד לחלבי ובשרי. ההורים משמשים בו גם לבשרי וגם לחלבי. ולצערי גם לאוכל כלבים, וגם לבשר לא כשר (הבשר עוף או בקר בלבד אך לא משחיטה כשרה).
כשאני משתמשת בשיש , אני שוטפת לפני, בסבון כלים, ואז מכסה בנייר כסף, ועליו שמה את הכלים הכשרים שלי. האם זה מספיק וזה בסדר?
3. יש לנו 2 תנורים. תנור קטן חלבי ותנור גדול בשרי.
בבשרי אמא מבשלת רק בשרי, אך הבשר עצמו והתבלינים והרטבים שעליו, לעיתים בכלל ללא הכשר. וכך גם בחלבי, יש מאכלי חלב עם חמאה וגבינה נוכרית וללא כשרות בכלל. אני נאלצת להשתמש באותם התנורים, אך כמובן בכלים שלי, חד פעמיים. האם זה בסדר?
4. יש לנו כיריים במטבח, כשעליהם אמא מבשלת גם כן, בכלים הלא כשרים שלה, האם מותר לי, לבשל על הכיריים, גם בכלי חלבי אם למשל לפני דקה היא הסירה מהם כלי בשרי, ולהפך?
5. אין לנו דיי מקום לשים את כל הסירים והמחבתות, ולכן אני שמה את הסיר החלבי בתוך המחבת החלבית, כשהתחתית של הסיר נוגעת במחבת, אך אני שמה לא ישירות אלא על נייר מטבח. האם זה בסדר?
6. במקרר שבו גם האוכל שלי, והתירוש לקידוש, יש חטיפים בשריים לא כשרים כמובן, המיועדים לכלב של ההורים, כמו כן, יש במקרר לעיתים נקניקים, וגבינות ומאכלים לא כשרים. האם עדיין מותר לי לאחסן בו את הדברים שלי ללא חשש?
יש לציין שהכל באריזות. אין אף פעם מגע ישיר בין אוכל לאוכל בלי צלופן או אריזה.
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

1. זה בסדר, אבל למה לא לנקות את הכיור קודם? ואז אפשר לשים את הכלים רק לרחוץ טוב ולהקפיד מאוד שלא לרחוץ במים חמים.

2. מצויין.

3. לא טוב בכלל. התנורים הללו טרפה ממש ואין להשתמש בהם. מה עוזר שהכלי הוא חד פעמי? הרי התנור עצמו מפליט ממה שבלוע בו.

4. אפשר אבל תשתדלי שתחתית הסיר שלך יהיה יבש.

5. הכלי נקי אין בעיה.

6. מותר, רק תדאגי שהכל באמת יהיה עטוף.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לגבי תשובה מס 3.
    זה נורא יקשה עלי לא להשתמש בתנורים. התנור הבשרי הוא רק לבשר. ואין שם ממש טריפה. אלא רק עוף/בשר בקר (לעיתים שלא בשחיטה כשרה) והחלבי הוא רק חלבי, ואמא לפעמים אופה בו בחמאה או גבינה ללא כשרות, אך עדיין אלו מוצרי חלב. הפסח כמובן שאיני משתמשת בהם כלל. האם יש מקום להקל במצבי?

  2. אם הבשר לא כשר בכלל אין מקום להשתמש בתנור. נכון שאם המכל שאת אופה אטום לחלוטין בשתי שכבות של ניר כסף הוא לא יאסר אבל לא מומלץ להתחיל עם זה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל