לתרומות לחץ כאן

קניית רכב בשנת אבל

שאלה:

שלום
לפני כמה חודשים רצינו להחליף את הרכב שאשתי נוסעת בו. אמי היתה חולה ונפטרה, ובגלל שהייתי עסוק סביב זה, לא מצאתי פנאי להחליף, ולמעשה הפסדתי כמה עסקאות שהתענינתי בהם ופספסתי.
האם אפשר להחליף בתוך השלושים או שעדיף לאחר מכן או שאסור בכלל?
בעיקרון אנחנו רושמים את הרכב בבעלות שנינו. האם ישנה אם ירשם רק על שמה של אשתי? האם אוכל לנהוג ברכב או שעדיף שאשתי תנהג? מדובר על רכישת רכב משומש
תודה

תשובה:

שלום וברכה

 

מותר לקנות כלים חדשים ובכלל זאת רכב בשנת אבל.

מקורות:

מותר לקנות כל דבר שצריכים בשנת אבל, למעט בגדים חדשים שאין ללובשם בשנת האבל [למנהג האשכנזים].

מעיקר הדין אין חילוק  בין חפצים שמברכים עליהם שהחיינו בשעת קניה כמו מיטה חדשה שהיא לצורך האבל עצמו, לבין חפצים כגון ארון או מיטה לבית לצורך כל בני הבית כיון שמברכים על כך “הטוב והמטיב” ואת שניהם מותר לקנות.

עי’ פני ברוך (סי’ יח ס”ב) שהביא בשם יקרא דחיי להתיר וכן כתב בדברי סופרים (קיצור הל’ אבילות פרק לז סמ”ב) והיינו אפילו למנהג האשכנזים, אולם לא חילקו שם בין קונה לצורך עצמו לצורך בני ביתו, ובאמת שכן מבואר במג”א (סי’ תקנא ס”ק מב) שאין איסור על אבל לומר שהחיינו, ובחי’ חת”ס (על השו”ע סי’ תקנא) הובא קושית הכת”ס שלכא’ מוכח שאָבֵל אינו מברך שהחיינו ממה שכתבו הפוסקים שאבל לא יברך בחנוכה בבית הכנסת על הדלקת נרות של יום הראשון כמבואר בט”ז סי’ תרע”א סק”ח בשם הרמ”מ, ותירץ שיש חילוק בין בית הכנסת שלא יברך לבין הדלקה ביתו מברך שהחיינו [שלא גרע ממש”כ השו”ע בדיני בין המצרים שבמצוה עוברת מברך] ועי’ שע”ת סי’ תרעא סק”י שג”כ כתב ליישב כן).

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל