לתרומות לחץ כאן

בדיקת חומוס קפוא

שאלה:

שלום וברכה
האם צריך לבדוק חומוס קפוא?
וא"כ איך?
תודה רבה

תשובה:

ככל שהחומוס לא בגידול מיוחד בחזקת נקי מחרקים הוא טעון בדיקה כרגיל, ולכן לא ניתן להשתמש בו כפי שהוא עתה, לשפוך קפוא לסיר ולבשל, אלא יש להפשירו ולבודקו.

מקורות:

הנגיעות המצויה בגרגירי החומוס היא נגיעות פנימית. קליפתם האטומה אינה מאפשרת לראות את הנגיעות מבחוץ, וכדי לחשוף אותה עלינו להפוך את קליפתם לשקופה יותר. לשם כך יש לבצע את הפעולות הבאות:

להשרות את כל מה שמעוניינים להשתמש בו במים כ10-12 שעות, כך הקליפה הופכת לשקופה ומאפשרת לנו לראות את מה שתחתיה. במידה ורוצים לקצר את זמן ההשרייה – ניתן לשרותם במים עם סודה לשתייה, במים חמים, או לבשל את הגרגרים עד שהקליפה מתרככת ונעשית שקופה (סימן לכך – כאשר הקליפה מתנתקת מהגרגר בקלות בלחיצה). 

מניחים 5-6 גרגרים על גבי כף היד, ומתבוננים שאין בהם חורים, כתמים וצבעם אינו שונה משאר הגרגרים.

הופכים את הגרגרים באמצעות הנחת כף היד השניה עליהם והפיכת הידים, ומתבוננים על צידם השני. 

מבצעים את פעולות מספר 2-3 בכל הגרגירים בהם מתכוונים להשתמש (כמות קטנה בכל פעם).

לאחר בדיקה זו:

בגרגירים שנמצאו נקיים – אפשר להשתמש.

גרגרים שנמצאו בהם כתמים או חורים – יש לבדוק בדיקה פנימית, על ידי הסרת הקליפה, וחציית הגרגרים באמצעם, כדי לוודא שאין בתוכם חרקים.

חומוס לטחינה (לממרח וכדומה) – כאשר הגרגירים מיועדים לטחינה גמורה, מספיק לברור מדגם מכלל האריזה: כ5-6 גרגירים משלוש מקומות בתוך האריזה, לפי ההוראות לעיל. במידה ונמצאו נקיים מותר להשתמש בשאר האריזה לטחינה בלא בדיקה. אם נמצאו נגועים יש לבצע את הבדיקה על כל גרגירי החומוס.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל