שאלה:
שלום וברכה
יש לנו כיסוי לצלחות בשריות וחלביות במיקרוגל. הכיסוי הוא עם חורים קטנים בהיקף. זה בסדר ? מה ההגדרה הנדרשת?
תשובה:
האופן שהצעת לא מועיל כלל מבחינה הלכתית.
כדי שניתן יהיה באופן תיאורטי להשתמש באותו מיקרוגל לחלבי ולבשרי [תיכף נסביר למה זה לא כדאי בכלל] צריך שהמאכלים יכנסו לתוכו בשתי עטיפות הרמטיות, כמו שקית קשורה היטב מכל צד ניילון נצמד וכדומה, על קופסה הסגורה הרמטית. באופן שאתה הצעת הרי יש מעבר של אדים וזה אוסר את הכלים ואת המאכלים, יש אדים חלביים ואחרי זה אתה מכניס מאכל עם אדים בשריים, המיקרוגל נעשה טרף והכלים וגם האוכל [אם זה בן יומו או לא נקי]. לכן גם אנחנו ממליצים מאוד להמנע מכך, כי החום גורם לניפוח העטיפה והרבה פעמים היא נפתחת או נקרעת ולא נשארת סגורה הרמטית, ואז נכנסים לחששות על האוכל.
ברכה והצלחה
אוי ואבוי.. אז מה עושים עם מיקרוגל אחד?
ושאלה שניה. מה אני עושה עכשיו עם המיקרוגל?
בדרך כלל המיקרוגל מיועד לשימוש בשרי או פרווה, נדיר שצריך לחמם מאכל חלבי, אז מסתדרים בלי… לנו יש איזה טוסטר קטן לחלבי, וכמובן אפשר גם בתנור החלבי לחמם, קצת לוקח יותר זמן.
על הכשרת מיקרוגל ראה כאן
https://din.org.il/2023/05/03/%d7%94%d7%9b%d7%a9%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%9c-19/
או שרוכשים עוד מיקרוגל לסוג השני (לאחר הכשרת הטרף ייחודי לסוג אחד)
השאר תגובה