לתרומות לחץ כאן

כשרות בפירות יבשים

שאלה:

שלום וברכה. יש לי פירות יבשים עם סימן כשרות, אבל זה פטל יבש ותות יבש. אילו פירות שבדרך כלל צריך לבדוק ולשטוף היטב, כדי לוודא שאין חרקים – כאן הם נמצאים מיובשים באריזה עם סימן כשרות ou. השאלה שלי היא, האם אפשר לאכול את זה? האם צריך לבדוק או לא לבדוק? או שאולי עדיף לא לאכול את זה?

לא יודע אם זה משנה, התות חתוך לחתיכות, הפטל – יש בו הרבה פטל שלם

‏והאם יש הבדל בין אשכנזים לבן ספרדים?

תודה מראש

תשובה:

אינני מכי את מערכת הכשרות הזו ודרכי השגחתה, אני יודע שתות מסוכר ומיובש יש בחזקת נקי מתולעים בהכשר הבד"ץ העדה החרדית. כלומר, הגם שתות חי בחזקת נגוע, יש להם איזה שהוא גידול או תהליך  מיוחד הנעשה המאפשר את אכילתו מסוכר ומיובש בהשגחתם.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל