שאלה:
שלום וברכה. יש לי פירות יבשים עם סימן כשרות, אבל זה פטל יבש ותות יבש. אילו פירות שבדרך כלל צריך לבדוק ולשטוף היטב, כדי לוודא שאין חרקים – כאן הם נמצאים מיובשים באריזה עם סימן כשרות ou. השאלה שלי היא, האם אפשר לאכול את זה? האם צריך לבדוק או לא לבדוק? או שאולי עדיף לא לאכול את זה?
לא יודע אם זה משנה, התות חתוך לחתיכות, הפטל – יש בו הרבה פטל שלם
והאם יש הבדל בין אשכנזים לבן ספרדים?
תודה מראש
תשובה:
אינני מכי את מערכת הכשרות הזו ודרכי השגחתה, אני יודע שתות מסוכר ומיובש יש בחזקת נקי מתולעים בהכשר הבד"ץ העדה החרדית. כלומר, הגם שתות חי בחזקת נגוע, יש להם איזה שהוא גידול או תהליך מיוחד הנעשה המאפשר את אכילתו מסוכר ומיובש בהשגחתם.