שאלה:
שלום כבוד הרב.
אם יש אצלי גוי שמבשל כמה מאכלים בתנור הבית (חשמלי), מה אני צריך לעשות כדי שלא יהיה בעיות של בישול גוי או אפיית גוי?
והאם יש עניין של בישול בית יוסף/בישול רמ"א בנושא הזה?
תודה מראש.
כל טוב, בשורות טובות, ישועות ונחמות.
תשובה:
אין הבדל באיזה מכשיר מתבצע הדבר, ככל שמדובר במאכלים ולא באפיית פת, למנהג אשכנז די בהדלקת התנור על ידי ישראל ולמנהג בני ספרד צריך שגם הנחת התבנית בתנור הדולק תעשה על ידי ישראל.
כבוד הרב.
למעשה, דיברתי על תנור חשמלי כי זה מכשיר שצריכים להפעיל על ידי כמה כפתורים או מקודדים (כדי לשנות את חום התנור), ואני לא יודע בדיוק מה אני צריך לעשות באופן מינימלי כדי שהגוי יוכל לבשל או לאפות בלי שיהיה בעיות של בישול גוי או אפיית גוי.
כלומר, האם מספיק שאני רק מדליק את התנור, גם אם אין עדיין חום בתנור על ידי זה, או אני חייב גם כן לתכנן את חום התנור או משהו אחר (ולמנהג בני ספרד, להניח גם כן את התבניות או את המאכלים)?
תודה רבה.
צריך גם לתכנן את החום, שהתנור יפעל באופן היעיל והמועיל על ידי יהודי, ולמנהג בני ספרד גם [או רק] להניח את התבניות בפנים, הנחה כזו תועיל גם לבני אשכנז.
השאר תגובה