שאלה:
האם יש איסור עבור אשה שבעלה לא מפרסה כפי דעתה לקחת ממון מבעלה שלא ברשותו?
תשובה:
שלום וברכה,
לפי הלכה אשה יכולה לומר לבעלה איני ניזונית ואיני עושה, פירוש: היא יכולה להחליט שהמעשה ידיים [משכורת מהעבודה] תהיה שייכת לה ולא לבעלה ובעלה לא יצטרך לפרנס אותה.
אם היא לא רוצה לומר איני ניזונית ואיני עושה ומעדיפה להתפרנס מבעלה, בעלה חייב לפרנס אותה ולא יכול לומר איני מפרנס ואיני רוצה את מעשה ידייך. ואם הוא לא מפרנס, מותר לאשה לקחת ממנו שלא בידיעתו. אלא שבמציאות אין להורות לאשה לעשות כן על דעת עצמה, יתכן והיא טועה והיא רק חושבת שמגיע לה יותר ובאמת לפי הלכה לא מגיע לה. ולכן עליה להתייעץ עם רב מומחה שמבין בהלכות אלו ולספר לה למה היא חושבת שמגיע לה יותר כסף מבעלה, ואם אכן הרב יצדיק את טענותיה, האשה תוכל לקחת ממנו שלא בידיעתו.
בהצלחה.
מקורות:
הבעל התחייב בכתובה לפרנס את אשתו, ואם לא מקיים את חיובו מותר לאשה להוציא ממנו ממון שלא מרצונו, כדין 'עביד איניש דינא לנפשיה' וראה בשו"ע סימן ד שיש מחלוקת האם עביד איניש דינא לנפשיה נאמר דווקא בחפץ מבורר או גם בחוב שחייב לו שלא מחמת הלוואה. אלא שבמציאות לא תמיד מה שהיא חושבת זה נכון, ולכן יש להתייעץ טוב לפני שלוקחים ממון מהבעל שלא מרצונו או שלא בידיעתו.
מה שבטוח שהעצה הטובה יותר זה לטפל בנושא בדרכים יותר אפקטיביות
השאר תגובה