שאלה:
האם מותר להכין מרינדה בשבת ולכסות דג סלמון בזה.הדג "יתבשל" ויהיה ראוי לאכילה אחרי כמה שעות. באותו עניין האם מותר להוסיף מרינדה עם מים קרים על קוסקוס יבש בשבת .
תשובה:
שלום וברכה
מרינדה קרה על דג מותר בשבת, אין כאן בישול, פשוט אתה אוכל אותו חי לאחר שרייה במרינדה.
לגבי הקוסקוס, שוב אם הנוזל קר אין חשש בישול אבל כאן יש לך כבר בעיה שלישה ויש לעשות זאת רק באופנים המותרים, שינוי בסדר הנתינה ובגיבול.
כבוד הרבנים
אם הדג לא מבושל הרי שעברו על בישול אם הדג מבושל והרוטב קר רק לדעת הגר"ע נתיר כי זה מיעוט התבשיל.
אם הכוונת השואל ללא בישול אמיתי אין סיכוי שמרינדה לבד מכשירה דג לאכילה.
גם בקוסקוס למה שמים קרים יבשלו את הקוסקוס…. ואולי השואל התכוון לפלטה?
מה המקור ללישה בקוסקוס עם מים זה הרי לא עיסה אלא נספג
הבנתי שהשואל מתכוין לשרייה קרה בלבד ללא בישול, איך זה יועיל? יש הרבה שאוכלים דג חי אחרי שרייה בתבלינים. אינני יודע כיצד הם מסוגלים לעשות זאת, אבל כך עושים.
השאר תגובה