לתרומות לחץ כאן

ערבית ביחיד לפני חצות או במנין לאחר חצות

שאלה:

שלום,
אתמול בערב, לא הספקתי להתפלל ערבית, וזמן חצות התקרב, והתלבטתי אם לקרוא קריאת שמע וללכת להתפלל מאוחר יותר במנין , או לומר ברכת קריאת שמע וברכותיה וכמובן להתפלל ערבית בזמן ( חצות שתיקנו חכמים) .
לבסוף התפללתי יחיד בזמן , אודה על תשובתכם.

תשובה:

בס' אור לציון ח"ב פר טו אכן נקט שעדיף להתפלל ערבית ביחידות לפני חצות מאשר לאחר חצות בציבור.

אמנם יש שתמהו על כך, שהואיל ועיקר חיוב חצות אינו ביחס לתפילה אלא ביחס לקריאת שמע, לאורה עדיף לומר קריאת שמע לבד לפני חצות ואחר כך להתפלל ערבית, אלא שנושא זה אכן תלוי במחלוקת אחרונים:

פסקי תשובות הערות סימן רלה הערה 67

בס' אורח נאמן סי' ק"ח סק"ז וקצוה"ש סי' כ"ז סקי"ג כתבו שדין זה של עד חצות אמור רק על קריאת שמע, ותפילה זמנה לכתחילה כל הלילה, וכ"מ מפמ"ג סי' ק"ח מ"ז סק"ג (המובא במשנ"ב שם סקי"ד), וכ"מ באשל אברהם בוטשאטש שכותב שאם התחיל פסוק ראשון של קריאת שמע קודם חצות שפיר דמי אף אם מסיים כל קריאת שמע אחר חצות, ומשמע שהתפילה א"צ שתהיה קודם חצות. ומאידך בערוה"ש סעי' י"ב כותב שגם תפלת שמו"ע יש להתפלל לכתחילה קודם חצות, וכ"ה עפ"י המשנ"ב (שם) בשם דרך החיים, וכנראה שבאור לציון חשש לדעות אלו ומכאן פסיקתו.

חנוכה שמח וחודש טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל