שאלה:
שלום הרב
1)הדרכי משה מביא בשם הא"ז לא לעשות מלאכה לפני סדר קדושה במוצ"ש : מה הסיבה לזה ומה ניתוסף באמירת קדושה ?
תודה רבה
תשובה:
הענין שלא לעשות מלאכה עד קדושא דסדרא משום שעד אז יש בחינה מסויימת של שבת ונשמות הרשעים לא חוזרים לגיהנום, ובכך שעושה מלאכה הוא מוציא את השבת ומחזיר את אש הגיהנום כביכול, וגורם נזק לאותן נשמות.
מקורות:
ז"ל הזוהר הק':
"וחד, בההוא עלמא (נענש) מאן דאוקיד שרגא במוצ"ש עד דלא מטו ישראל לקדושא דסידרא, בגין דקא מחלל שבתא, וגרים לנורא דגהינום דאיתוקדא עד לא מטא זימנה וכו' וגרמי ביש לגרמייהו", ובהקדמת בראשית (י"ד ב) "ואינון (הנשמות) דענשין בגהינום לייטין ליה לההוא דאוקיד שרגא עד דלא מטא זמניה וכו' בגין דלאו יאות הוא לאדלוקי נורא כד נפיק שבתא עד דמבדלי ישראל בצלותא ומבדלי על כסא, בגין דעד ההוא זימנא שבת הוא וכו', וכל דא (שהנשמות מקללים אותו) כד ברנש אדליק שרגא עד לא שלימו ישראל קדושא דסידרא, אבל אי ממתין עד דשלימו קדושא דסידרא, אינון חייבין דגהינום מצדיקין עלייהו דינא דקוב"ה, ואינון מקיימין על ההוא ברנש כל ברכאן דאמרי בצבורא, ויתן לך האלקים מטל השמים" וכו'.
האם זה המקור לאמירת פסוקי ויתן לך במוצ״ש? ומה א״כ המקור של אלו שלא אומרים זאת בתפילה?
במחזור ויטרי סי' קמה אכן כתב שזהו הטעם לאמירת ויתן לך, אמנם בשבלי הלקט סי' קכט כתב שהיא סגולה לברכה לומר פסוקים של ברכה בתחילת השבוע.
השאר תגובה