שאלה:
שלום ותודה רבה
מעשה שקרה ברגעים אלו – צריכים פתרון לבעיה הגדולה הזאת
לקחתי בצל חתכתי אותה עם סכין פרווה על מגש חלבי הכנסתי את הבצל החתוך לתוך מחבת בשרי – טיגנתי אותם
הוספתי בשר שממש קפוא רק המסביב לבשר התרכך מהחום
כשקלטנו שהיתה כאן בעיה רצינית הוצאנו את הבשר והבשר היה חם אבל רק מבחוץ מבפנים היה עדין קפוא.
מה דין הבשר? הסכין הפרווה? המגש החלבי? והמחבת הבשרי?
תודה רבה! מחכים לתשובה
תשובה:
שלום וברכה
כיון שלא ממש ברור לי עד כמה המגש הזה אכן חלבי על פי דין, וגם הוא בודאי לא בן יומו [ויש מחלוקת עד כמה לחשוש לכך גם בבצל כאשר הוא לא בן יומו], וגם לא ברור עד כמה הבשר בלע, חלקו היה קפוא, כאן שיש חשש הפסד, תזרקו את הבצל, והבשר כשר וניתן להמשיך ולבשלו, ואם תחתכו ממנו מעט בצד ודאי יהיה עוד יותר מהודר אבל אין חובה.
מקורות:
בס' חכמת אדם כלל נו דין ב הביא שדין דוחקא הוא גם ביחס לצלחת. ובשו"ת טוב טעם ודעת ח"ג סי' רטו כתב שלכן הסכין והצלחת נאסרים [כשאחד חלבי והשני בשרי], אמנם ראה בס' דבר חריף פרק א הערה נח בשם הגרי"ש אלישיב שאין לחוש לדברי החכמת אדם אלא לכתחילה אבל בדיעבד שנעשה יש להקל. ובפרט לאור הצירופים הנ"ל שהזכרנו, שאינו בן יומו וכלל לא ברור עד כמה הצלחת מפליטה טעם חלבי.
מה עם המחבת?
תודה.
אם אפשר להכשיר בליבון קל על אש הגז זה טוב.
השאר תגובה