שאלה:
בתור משגיח כשרות ויש עסקים שיש להם רמת כשרות רגילה יש כרוב מגידול רגיל אם אני מכשיר אותו עפ"י הנחיות אם אני נחשב מכשיל את הרבים כי אני אישית לא הייתי אוכל
תשובה:
כרוב ניתן באופן עקרוני לבדוק וכדלהלן, אבל ירקות עלים קטנים או חסה, אין דרך לקחת מגידול רגיל.
הטוב ביותר הוא בכל זאת לקנות כרוב מגידול מיוחד של גלאט עלים או חסלט ושאר חברות שנמצאות תחת פיקוח של גוף כשרות מוסמך שהם בחזרת נקיות, ולנהוג לפי ההוראות שעל האריזה. במקרה שאין או אי אפשר, מורידים את העלים החיצוניים עד שמגיעים לעלים היפים, חותכים את השורש כדי שנוכל להפריד את העלים. נחלק את הכרוב לכמה חלקים נשרה אותו במי סבון לכמה דקות, ואחר כך נשטוף עלה עלה תחת זרם מים חזק, תוך כדי שפשוף יסודי משני צדדיו [לשים לב! זו הוראה לכרוב בלבד, בחסה זה לא מספיק!].