שאלה:
שלום וברכה
רוטב בשרי רותח נפל לסיר (נקי) חלבי. איך למעשה אני עושה הגעלה לסיר שאוכל להשתמש בו שוב ?
תשובה:
שלום וברכה
מנקים את הסיר היטב, ולאחר 24 שעות ללא שימוש ממלאים סיר גדול יותר שגם הוא לא בן יומו במים המבעבעים על הגז, וטובלים בפנים הסיר אותו רוצים להגעיל, לא חייבים שיהיה טבול כולו בבת אחת, העיקר שכל חלק בו יוגעל כראוי.
בעת הדחק כשהסיר גדול ואין גדול ממנו, ממלאים אותו עצמו במים עד שפתו ואז מניחים לתוכו משהו בעדינות כך שהמים יגלשו על סביבותיו וגם שפתו תוגעל.