לתרומות לחץ כאן

ספר תורה אחד מהודר והשני אינו מהודר

שאלה:

בבית כנסת יש שני ספרי תורה בלבד ‏אחד ‏מהודר והשני ‏קצת שונה
‏כל שבת יש בעל קורא אחר
‏לפני כמה שבועות הבעל קורא רצה לקרוא בספר המהודר ‏(דרך אגב היה שם אורח ‏שאמר לבעל קורא שהוא רוצה לקרוא ספר תורה המהודר כיוון שהוא ‏האורח הולך לקרוא את העליה שלו של אורח )


‏ ‏השאלה היא האם לתת לבעל קורא להוציא ולקרוא בספר תורה שהוא רוצה שהוא אוהב?

‏אחד המתפללים שהוא לא הגבאי ולא מבין בהלכות התחיל צעקות ויכוחים שחייב להוציא הספרים לפי התור
מה ההלכה אמורה להיות בענין

תשובה:

שלום וברכה

הנושא כאן מורכב מאוד.

כלומר, מצד ההיגיון ההלכתי בדיני הקריאה, הייתי מוציא תמיד רק את הספר תורה המהודר, אולי כאשר מוציאים שני ספרים הייתי מוציא גם את השני, אבל למה לקרוא בספר שאינו מהודר כאשר יש לי ספר מהודר [בכלל יש לדעת מה הכוונה בהגדרות אלו, אם סתם מדובר בנוי, או שיש פרטים שהן שאלות הלכתיות…].

אלא שיש כאן גם נושא של חושן משפט! לפעמים אדם עושה חוזה עם בית הכנסת, לפיו בית הכנסת יקבל את הספר תורה שלו תמורת התחייבות לקרוא בו בזמנים אלו ואחרים, הכל לפי מה שסיכמו ביניהם, ואז בית הכנסת מחוייב לחוזה הזה, ואין מקום לשנות ולומר השבת נקרא בספר השני וכו', ובזה צדקו דברי הגבאי.

לכן, כדי לקבל החלטה במה קוראים, יש לבדוק מה היו הסיכומים עם בעלי הספרים.

כמו כן, ככל שיכול להיות שאלה של מחלוקת ועלבון מצד אנשים מהקהילה שהספר שלהם, זה נושא עדין מאוד, שלפעמים שווה לוותר על הידור בקריאה כדי שלא לבוא לידי כך.

לכן כל הנושא הזה חייב להיות מנותב על ידי הרב שיקבע לפי כל השאלות הנ"ל, מה וכיצד כדאי לנהוג.

שבוע טוב ומבורך.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל