לתרומות לחץ כאן

האם אמירת תהילים נחשבת כלימוד תורה?

שאלה:

בוקר טוב . כידוע אדם צריך ללמוד ולדעת את שאר ספרי התנ"ך (ולא רק את חמישה חומשי תורה) , ובלימוד התנ"ך הוא מקיים מצוות לימוד תורה  והשאלה שלי היא לגבי לימוד ספר "תהילים" עם פירוש (רש"י , מצודות וכדומה) , האם לימוד הספר הזה עם פירושים ( כמו שציינתי) נחשב קיום מצוות לימוד תורה ? או שהוא ספר מיזמורים ותפילות ואין בלימוד שלו ( עם פירוש) דין מצוות לימוד תורה?

תשובה:

שלום וברכה

פשיטא שספר התהילים שהוא אחד מכ"ד ספרים יש בלימודו מצות תלמוד תורה.

מה שהתפלל דוד המלך שיהיו מזמורים נחשבים מצד מצות תלמוד תורה כנגעים ואהלות אין הכוונה שאין בלימודם מצוה, אלא שאמירתם דרך תפילה אינה באופן של תלמוד תורה. אבל הלומדם ודאי מקיים מצוה זו.

מה גם, שיש בראשונים שכתבו שהתקבלה תפילתו, בפירוש התפילות לרבי יהודה בן יקר (רבו של הרמב"ן, עמוד ע"ד) כתב: "וקורין בהם בתילים והוגין ונוטלין שכר עליה כנגעים ואהלות". וכן כתב בפלא יועץ ערך תהילים. ושיבח את היודע מזמורים בעל פה שיוכל לומר בלכתו בדרך ויחשב לו כלימוד נגעים ואהלות. אמנם בנפש החיים שער ד' כתב מי יודע אם התקבלה תפילתו, אבל נראה שגם דבריו אמורים על אמירה גרידא דרך תפילה ולא על לימוד ממש שהוא פשיטא.

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. פשיטא. רק צידדנו, שאולי המשא ומתן בענין התהילים בין דוד המלך לקב"ה, היה באופן של אמירתם דרך תפילה והתעוררות ולא דרך לימוד [וכמו שיש מחלוקת בשו"ע סי' מו אם באמירת פסוקים דרך תפילה יש חיוב של ברכות התורה!].

  2. באוצר החכמה הרי בר יקר מופיע בעמוד ג ולא עד כפי שנכתב
    כמו כן הוא מצטט מדרש תהילים, כך שפלא שהנפש החיים יחלוק על המדרש

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל