שאלה:
בס"ד
שלום רב,
קניתי חזה עוף בכשרות מהודרת, וראיתי שיש הרבה מקומות בחזה העוף שיש ממש דם, חלקים ספוגים בדם.
האם די להסיר חלקים אלו ולשטוף את הבשר, או שכל החזה אסור לאכילה?
תודה מראש,
שבת שלום!
תשובה:
שלום וברכה
בדרך כלל לא מדובר בדם, הרי עשו מליחה, אלא זה מוהל, או גידים אדומים, ואז אין בכך בעיה. אם במקרה יש דם צרור, רואים שיש איזה מקום תחת העור עם גוש דם, יש להוציאו.
תודה רבה.
אחרי שמוציאים את החלק עם הדם, שאר הבשר מותר באכילה?
כן ואני חוזר ואומר שלרוב זה לא דם.
השאר תגובה