שאלה:
סיר בשרי שבישלו בו בשר והתבשיל נשאר בתוכו שהוא כבר קר ממתי כבר אינו נחשב בן יומו? אם אפשר מקורות
תודה רבה
תשובה:
הבליעות נעשות בשני אופנים, או בישול, או שהייה של דבר נוזלי 24 שעות ברצף – כבוש. אם השהיית המאכל הקר היה פחות משיעור זמן זה, הבליעות היו רק בעת הבישול כשהמאכל היה חם. מה שכן יש לשים לב, שאם התבשל מאכל אסור בסיר ולאחר מכן בתוך 24 שעות בילו בו מים וכדומה, הזמן יתחיל להחשב מזמן בישול המים, כיון שהפ נאסרו מכח הסיר ושבו והבליעו טעם אסור בסיר. אלא שלמעשה הקלו שלא צריך בזה 24 שעות, ואם היתה לינת לילה בין בישול המאכל האסור למים, די בכך.
מקורות:
ראה שו"ע ונושאי כליו בסי' קג סעי' ז.