שאלה:
שלום
אני עוברת בעוד חודש בעזרת ה' לבית חלופי בשכירות כי הורסים את הבית שלי עקב פינוי בינוי (בנייה והריסה מחדש) השאלה שלי מה עושים עם המזוזות בבית הישן? לקחת? להשאיר? לגנוז? רציתי לציין שבבית שאעבור בשכירות כבר יש מזוזות חדשות
תודה ,אשמח לתשובה!
תשובה:
שלום וברכה
אם הבית עומד להריסה ודאי יש להוציא את המזוזות כדי שלא יבואו לידי בזיון [כאשר אדם אחר בא לגור בבית כידוע יש בכך סכנה ואסור להוציאן, אבל כאן ודאי יש בכך חובה]. תוכלי לתת אותן לרב בית הכנסת או לסופר ת"ם שיעשה בהן גמ"ח מזוזות, כמובן לאחר בדיקת כשרותן בצורה מדוקדקת, או לשמור אותן לזמן שתחזרי לביתך. כרצונך.
שבת שלום ויישוב טוב.
האם מותר לעבור דירה בחנוכה?
מותר בהחלט.
שלום
האם מותר לסמן את המזוזות מבחוץ, לשים מדבקה למשל על גוף המזוזה .שנדע לאיזה חדר לשייך כל אחת ,תודה מראש
רעיון טוב בהחלט.
האם מותר לישון לילה אחד בבית ללא מזוזות בחדרים?
איך שמים מזוזה? באיזה צד ובאיזו זווית? תודה
אין לגור בבית ללא מזוזה, המזוזה נמצא בשליש העליון של הפתח, בצד ימין, למנהג בני אשכנז חלקה העליון נוטה מעט פנימה לספרדים היא עומדת זקופה.
האם חייבים לעשות חנוכת בית בדירה שכורה שעוברים אליה באופן זמני עד שהבית של הפינוי בינוי יהיה מוכן בעוד 3 שנים?
https://din.org.il/2022/03/10/%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%A8%D7%94-4/
שלום
בשעה טובה עזבנו את הבית שמיועד לפינוי בינוי ועברנו לדירה שכורה הוצאנו את כל המזוזות מהחדרים כמובן.האם צריך גם להוציא את המזוזה בכניסת הבית לאחר שעזבנו אותו כבר?
תודה מראש
בודאי יש להוציא הרי זה יבוא לידי ביזיון בהריסה, בהצלחה
השאר תגובה