שאלה:
שלום, אם עושים שיבולת שועל ומערבים בה דבש שהיא נדבקת ומכניסים לתנור – יוצא כמו עוגיות מדובקות כאלו. האם מזונות או אדמה?
תשובה:
אם הדיבוק נעשה על ידי אפייה, הדבק מתרכך ומרכך ומדביק בחומו וריכוכו, ברכתו מזונות, ואם זה רק דיבוק על ידי הדבש, ברכתו אדמה כמבואר בסימן רח סעיף ד.
אשמח להבהרה.
מה המדד? אם הגרעיני שיבולת שועל קצת התרככו אז הם מזונות?
הדיבוק בעיקרו נעשה ע"י הדבש, רק בפועל מתרחש גם קצת ריכוך של הגרעינים והם לא נשארים לגמרי חזקים כמו בתחילה
בדרך כלל כיון שהאפייה נעשית עם נוזל יש כאן אפקט מסויים של בישול ויש לברך מזונות. כך נראה
השאר תגובה