לתרומות לחץ כאן

שיבולת שועל עם דבש

שאלה:

שלום, אם עושים שיבולת שועל ומערבים בה דבש שהיא נדבקת ומכניסים לתנור – יוצא כמו עוגיות מדובקות כאלו. האם מזונות או אדמה?

תשובה:

אם הדיבוק נעשה על ידי אפייה, הדבק מתרכך ומרכך ומדביק בחומו וריכוכו, ברכתו מזונות, ואם זה רק דיבוק על ידי הדבש, ברכתו אדמה כמבואר בסימן רח סעיף ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשמח להבהרה.
    מה המדד? אם הגרעיני שיבולת שועל קצת התרככו אז הם מזונות?
    הדיבוק בעיקרו נעשה ע"י הדבש, רק בפועל מתרחש גם קצת ריכוך של הגרעינים והם לא נשארים לגמרי חזקים כמו בתחילה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל