שאלה:
הילד בילגן ביניהם, ולא ידוע מה החלבי ומה הבשרי, האם להכשיר אותם ובכל פעם להניח על התבנית עוד תבנית חד פעמית, האם מספיק על הרשת ניר אפיה?
תשובה:
שלום וברכה
ראשית חשוב מאוד לדעת שעושים סימן על התבניות החלביות או הבשריות וכך אין טעויות. בדרך כלל יש מקום בצד שניתן לתלות שם טבעת מתכת של מחזיק מפתחות, סימן כזה מחזיק שנים רבות ואינו מפריע, כך יודעים שהחלביות נניח הן עם המחזיק מפתחות.
לעצם השאלה, כיון שלא נאסרו רק שלא יודעים עכשיו במה להשתמש, מדובר בהיתרא בלע שמועיל בזה ליבון קל. תמתינו 24 שעות ללא שימוש, וגם התנור 24 שעות ללא שימוש, תנקו היטב את התנור והתבניות, תכניסו אותן לתנור הריק ולהפעיל על החום המירבי 40 דקות או קצת יותר, ואז הן כשרות, ועכשיו תסמנו מה חלבי ומה בשרי ואפשר להשתמש רגיל.
שבת שלום.