שאלה:
שלום,
מה דין מזלג שנגע בכיריים שמבשלים עליהם בשרי וחלבי (בחצובות ובבסיס)
במידה וזה כשר, האם מותר מלכתחילה להניח סכום על החצובות?
תשובה:
שלום וברכה
לכתחילה בודאי אין להניח מזלג חם על חצובות חמות או כאשר אחד מהם חם, כיון שהן בחזקת טריפה, ובודאי על הבסיס שאינו מתלבן תוך כדי הבישול, החצובות ניתן בדיעבד להניח שהן מתלבנות ושיירי השומן שעליהן פסולות מאכילה. ולמעשה כדי לקבוע את דין המזלג צריך לדעת אם יש שאריות על הבסיס ואם אין, מתי נשפך שם בפעם האחרונה מאכל מהסוג השני.
תודה רבה!
1. למעשה השתמשו בכיריים באותו יום והיו אולי מעט נתיזים של חמאה מטיגון, לא שאריות גדולות
2. אם צריך להכשיר את המזלג – זה באמצעות נתינתו בכלי מבעבע?
3. מתשובתך אפשר להניח, שאסור להניח חציל / עגבניה ישירות על חצובה כזו, נכון?
אכן יש צורך בהגעלה, אבל לאחר שהמזלג וגם הסיר אינם בני יומם.
בודאי אין להניח ירק ישירות על החצובה אלא בתוך נייר כסף עבה.
תודה רבה!
המקרה הוא כזה: אחד מבני הבית שם עגבניה ישירות על המבער והמזלג נגע בחצובה. לאחר שהעגבניה נצלתה הוא שם אותה על קרש חיתוך מפלסטיק.
אז:
1. את המזלג – אכשיר אחרי 24 שעות בסיר שלא בישלו בו 24 שעות
2. כמובן שלהבא, עדכנתי לא לעשות זאת
3. השאלה שנשארה: מה דין קרש החיתוך?
כיון שהעגבניה היתה על המבער שהוא מן הסתם ודאי מתלבן, יש להקל לגבי הקרש.
תודה רבה!
השאר תגובה