שאלה:
קילפנו שום בסכין חלבי ואז כתשנו אותו בכותש שום. האם הכותש הפך לחלבי?
תשובה:
אם אפשר להגעיל את הכותש זה עדיף, אף שמעיקר הדין הוא נשאר פרווה.
מקורות:
הפוסקים נחלקו בבצל בשרי שנטחן בבלנדר פרווה, דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ולהגעיל את הבלנדר, אבל מעיקר הדין מותר.