לתרומות לחץ כאן

הזמנת מנקה בניגוד לרצון ההורים

שאלה:

שלום , פשוט לי שיש פה בעיה בסיטואציה שאתאר אבל מכיוון שיש בה קצת מצווה חשבתי בכל זאת לשאול:
בן שמתארח בבית הוריו והוריו בחול והוא רוצה שהבית יראה נקי ומצוחצח לרגל חזרתם, אבל יודע גם שהם לא כל כך אוהבים שמגיע לפה עובד ניקיון, למעשה מביעים התנגדות מסויימת , האם מותר להזמין בכל זאת שלא בדעתם כדי שהתוצאה תיהיה טובה? אני לא מתכוון מבחינת נזקים, ברור שאם יקרה משהו,ישבר משהו אני אשם, מבחינת כיבוד אב ואם וכו.

תשובה:

אם זה יצער אותם אין טעם. הרי לא תשקר עליהם כשישאלו מי ניקה, אז איזה רווח יש בכך שיהיה נקי טוב יותר אם זה רק יצער אותם? תנקה היטב ובחריצות ובעזרת ה' הם יהיו מרוצים.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסדר גמור כבוד הרב,
    אבל עלתה לי שאלת המשך ברשותכם,
    למה אסור לשנות מפני השלום , אני שואל מבחינה הלכתית, לא כי אני מתעקש להזמין מנקה, אני לא לחוץ על זה.
    תודה רבה על תשובתכם!
    בשורות טובות.
    דוגמא לחידוד שאלתי:
    אם הורה שואל את הבן/בת אם הם זכרו לקחת אנטיביוטיקה מותר לשנות פעם נאמר לי ולומר שכן אף אם שכחת כדי לא לצער?

  2. יש כאן שתי נקודות:
    1. לא נראה לי ישר והגון להכניס לבית ההורים מישהו שהם לא רוצים שיהיה שם.
    2. אדם צריך להיות נורמלי, לשנות מפני השלום זה אם קרה משהו והילוי יכול לגרום נזק, אבל לכתחילה משתדלים לא להכנס למקומות שיצריכו להעלים משהו מהאמת.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל