שאלה:
לכבוד הרב
בישלתי תבשיל עם בשר, פתחתי את הסיר והחזקתי את המכסה הפוך. כמעט בטוח שהיו על המכסה אדים שהתעבו לטיפות מים.
תוך כדי שהחזקתי אותו הוא החליק לי והתהפך, ויכול להיות [אני לא בטוח לגבי זה] שנשפכו המים מהמכסה על מחבת חלבית שעמדה ליד.
במחבת הזאת טיגנו קודם לכן מלאווח, שלאחר שנהיה מוכן הניחו עליו פרוסה של גבינה צהובה, וקיפלו אותו, וזה המשיך להיות על האש עוד זמן מה]
מה דין המחבת?
תשובה:
כיון שהכל כאן רק אולי ולא בטוח, וגם אם היו טיפות מן הסתם היו מעטות ולא בטוח שהיו חמות עד שהגיעו למחבת וכו', המחבת כשרה.
להבא יש להזהר בענין זה שלא יבואו אדים בשריים למחבת חלבית וכדומה.