שאלה:
מצות בפסח שלא נלושו כראוי, ונשאר בתוכם קמח לא נלוש, האם אחרי האפיה אסור לאכלם עם נוזלים שמא יחמיץ הקמח, ולכאורה זה חשש בכל אפיית מצות, שנשארו פירורי קמח לא נילושים.
תשובה:
באופן עקרוני קמח קלוי אינו מחמיץ [רמב"ם חמץ ומצה ה, ג], אבל אכן חשש רחוק זה, שמא הוא לא ממש קלוי ושמא נשאר וכו', הוא שעומד ביסוד מנהג קהילות החסידים ועוד שלא לאכול מצה שרויה בפסח.
ברכה הוצלחה
בשלמא במצות דקות, הקמח נקלה באפיה, אבל בפיתות רכות, שם הקמח שבתוך הפיתה לא ראה את פני האש, והקמח לא נקלה, אלא נאפה מהחום, האם ג"כ דינו כקמח קלוי
לכאורה דינו כקמח קלוי, אף כי שם אכן יותר שכיח שלא יהיה קלוי, אלא שלאידך גיסא, פיתות רכות נילושות הרבה יותר טוב והשאלה מעיקרה פחות מצויה…
השאר תגובה