שאלה:
האם צריך להטביל :
1. "ברזלית לקומקום" – מעין כרית/סליל נירוסטה קטן וצפוף ששמים בתוך הקומקום או המיחם באופן קבוע, כדי שהאבנית תיתפס עליו במקום על הקומקום, ולאחר מכן שוטפים אותה מהאבנית.
2. א. "סכין יפנית" המשמשת לא רק אבל גם לחיתוך ירקות ופירות ? (נפוץ אצל ירקנים שמשתמשים בה גם לפתוח אריזות וגם לחיתוך עלים או קצוות של ירקות כדי לערוך אותם יפה ללקוחות, וגם לפעמים כדי לפתוח פרי כדי לתת ללקוח לטעום) ?
ב. אם התשובה לסעיף א' היא כן, אז האם מותר לי לאכול את מה שהירקן חתך עם סכין זו ונתן לי לטעום ?
תשובה:
שלום וברכה
1. אין צורך להטביל את הברזלית, היא בכלל לא כלי ולא משמשת את האוכל, רק מיועד לספיחת אבנית.
2. אם הוא משתמש בסכין גם לפירות היא חייבת טבילה. שימוש בכלי שאינו טבול אינו אוסר את המאכלים.