לתרומות לחץ כאן

תנאי בהדלקת נרות שאינה מקבלת שבת

שאלה:

שלום וברכה

אישה ספרדייה שמדליקה נרות ומקבלת על עצמה שבת, והשבת הזאת רוצה להדליק נרות בבית ולא לקבל על עצמה שבת על מנת לנסוע לבן שלה ,
ולחזור אחרי הסעודה לבית שלה ברגל
1. האם צריכה התרה על זה?
2.האם היא יכולה להתנות ולנסוע לשם ברכב?
3. האם תדליק בברכה בבית שלה?
4. האם הנרות צריכים להיות דלוקים עד שתחזור הביתה? והאם צריכה ליהנות מהם קצת?

תשובה:

המהודר ביותר הוא שאשה מקבלת שבת בהדלקה ואז היא לא נוסעת ברכב וכו'. אבל כאשר יש בכך צורך, היא יכולה להתנות לפני ההדלקה שהיא לא מקבלת שבת בהדלקה זו, ואז היא יכולה לנסוע ברכב לישיבה. כך מבואר ברמ"א בסי' רסג סעי' י ובמשנה ברורה שם ס"ק מד. עדיף שלא האשה תנהג אלא רק תיסע ברכב שמישהו אחר נוהג בו, וכמו כן שלא תדלק נורה כשהיא פותחת את דלת הרכב. כיון שיש מחלוקת האם מועיל תנאי זה.

כמו כן, באופן זה תדליק בזמן המיועד לכך או כמה דקות קודם, אבל לא יותר מידי, כי אחרת לא ניכר שזה לכבוד שבת, מאחר שלא קיבלה שבת בהדלקה. ממילא הפתרון הזה מועיל רק לנסיעה מאוד קצרה… כי המשנה ברורה מעיר שאין לחלל את השבת אחר 20 דק' שלפני השקיעה, כדי לחוש לשיטת היראים שזמן בין השמשות הוא לפני השקיעה ועוד תוספת שבת כמה דקות. ובכל מקרה אי אפשר להדליק לפני פלג המנחה!

היא צריכה ליהנות מהנרות ולכן חייב להיות שידלקו כשתחזור הביתה בלילה.

אין צורך בהתרת נדרים.

שבת שלום.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל