לתרומות לחץ כאן

מעשר כספים – איך כמה וכיצד?

שאלה:

שלום וברכה,
ברצוני לתרום מעשר ולכן כמה שאלות בנושא:

1. שמעתי שיש התחייבות בתורה שתורם מעשר הוא יתעשר. היכן זה כתוב?

2. במידה ואני ואישתי שכירים עם שכר משכורות שמשנות מידי חודש, האם התרומה צריכה להיות 10% מהנטו בהתאם להכנסה החודשית שנכנסת לבנק?

3. לאיזה מקומות ניתן לתרום והאם יש בעיה לפצל בין מס' מקומות?.

4. במידה וההכנסות החודשיות לא מכסה את ההוצאות השוטפות ומתקשים לגמור את החודש, האם עדיין מותר לתרום מעשר?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

הגמרא בתענית ט א אומרים "עשר בשביל שתתעשר", אמנם הפוסקים נחלקו אם מדובר רק בתרומת פירות וירקות או גם לענין מעשר כספים, אולם בודאי גודל מעלת הצדקה נשגב מאוד, וכבר מקובל בישראל שגם לגבי מעשר כספים נאמרה הבטחה זו [יש אומרים שדוקא בחומש ולא במעשר וזה אתם חא יכולים כרגע, בל בכל מקרה אין ספק שיש סייעתא דשמיא גדולה מאוד למי שמפריש מעשרות]. ואגב, יש מהפוסקים שסוברים שמעשר כספים היא חובה גמורה לכל אדם בלי קשר לסגולה שבענין.

התרומה היא עשרה אחוזים מהשכר נטו שנכנס לבנק [כאשר תקבל את הפנסיות ושאר ההפרשות בעתיד, תפריש גם מהם, תמיד מה שנכנס לבנק מפרישים ממנו].

אין בעיה לפצל, לכתחילה טוב לתת לתלמידי חכמים עניים, זה יכול להיות תמיכה בכולל אברכים או באירגוני חסד שמסייעים למשפחות במצוקה וכדומה, העיקר זה לא לתת סתם למי שמבקש ואינו מוכר אלא למקומות מוכרים ונאמנים. שקל שנים אפשר לתת לכל אדם, אבל את עיקר כספי הצדקה החודשיים להקפיד שילך למקומות נאמנים.

אדם שהכנסותיו לא מכסות את הוצאותיו הבסיסיות פטור ממעשרות, אבל בדרך כלל אם שני בני הזוג עובדים, הנושא הוא יותר אירגון כלכלי נכון [וזה מאוד מומלץ, יש היום אירגון מסילה ועוד שמדריכים מצויין כיצד לעשות זאת] ולא שבאמת חסר כסף לצרכי הקיום.

ברכה והצלחה ורוב שפע!

מקורות:

על הנדון אם זו חובה או מנהג ראה כאן.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל