לתרומות לחץ כאן

קריאת שמע על המיטה ללא כיסוי ראש לאשה

שאלה:

האם אישה חייבת לשים כיסוי ראש כשהיא אומרת קריאת שמע על המיטה?ואם כן, והרי כשמברכת בטבילה במקווה היא לא מכוסה…?

תשובה:

שלום וברכה

גם כאשר אשה נשואה אינה מכסה את ראשה [נניח בבית כשרק בעלה נמצא שמן הדין אינה חייבת בכיסוי ראש] או שמשום מה היא לא יודעת שיש חובה לאשה נשואה לכסות את הראש, בשעת תפילה או ברכה ודאי חובה גמורה לכסות את הראש.

לגבי ברכת הטבילה יש מנהגים חלוקים, ואכן נשים רבות מכסות ראש במגבת וכדומה בשעת הברכה, אלא שיש סוברים שכיון שאין דרך בני אדם לכסות ראשם במרחץ מותר גם להזכיר שם שמים שם בראש מגולה, ועל פי זה הורו שבטבילת נדה אינה צריכה לכסות ראשה בשעת הברכה, ראה שו"ת שבט הקהתי (ח"ו סי' עו), ועיי"ש שגם הבן איש חי (שנה ב פ' שמיני) שדן בזה לא כתב אלא "ראוי" שתכסה ראשה בשעת הברכה, ומשמע שאינו חיוב גמור.

מקורות:

צרור המור (מהר”א סבע חמיו של מרן הב”י, על פרשת נשא) שאסור לאשה לברך או לענות אמן בגילוי ראש, הליכות בת ישראל (פ”ה סעיף ג הערה ו) בשם הגרש”ז אויערבאך, שו”ת רבבות אפרים (ח”ו סי’ תס ענף ד, ד"ה מכתבו של ידידי רנ”נ], שו”ת יחוה דעת (ח”ו סי’ ה), ילקוט יוסף (אוצר דינים לו”ל, פ”ס סעיף י’ ובהערות שם), ברכת ה’ (לר”מ לוי, ח”א פרק ז סמ”ג ובהערות שם).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השואל הנכבד בשאלתו והרב המשיב שליט"א בתשובתו התייחסו לנושא כיסוי ראש במקווה. אבל האם זה לא הבעיה "הקטנה"? (אם אפשר לקרוא לזה ככה) היא הרי ערומה לחלוטין!

  2. נושא זה נדון בהרחבה בפוסקים, אם המים נחשבים כיסוי, ועל החובה ליצור הפסק בין לב לערוה על ידי חיבוק זרועות וכו', ראה שו"ע ונושאי כליו בסימן עד.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל