שאלה:
תנור בשרי שאפו בו משהו חלבי והתנור הוטרף ואחר כך אפו בו משהו בשרי מה דינו של הדבר השני ומה הדין של הכלים ששמו אותו בהם
תשובה:
שלום וברכה
אם הדבר לא נעשה באותו היום [הבדל של 24 שעות] והתבנית היתה נקייה, די לכל בליבון קל – ניקיון יסודי, המתנה 24 שעות משימוש אחרון, הכנסת התבנית לתנור הריק והפעלתו על חומו המירבי 40 דקות. אם זה היה בן יומו, לתבנית אין הכשרה כי היא צריכה ליבון חמור וזה לא אפשרי, היא תתקלקל קודם שתתלבן… אבל לתנור די בליבון קל וכאמור, כיון שהמזון אינו נוגע בו עצמו.
חג שמח