לתרומות לחץ כאן

צום יום יפור למינקת

שאלה:

שלום,
שאלה לגבי הצום למינקת לתינוק בן 4 חודשים שלא אוכל תחליפי חלב כלל, ובאופן כללי חלושת מזג(היינו שבד"כ במהלך הצום מקיאה ונופלת למשכב) וכן נמצאת כרגע בחולי מוירוס כלשהוא שמתבטא בכאבי גרון, חום וצינון. באיזה שלב יש להתיר לה לשתות או לאכול שיעורים אם בכלל? שאלה נוספת, האם יש לבעל להתפלל ביחידות בבית על מנת שיהיה זמין בעת הצורך ושיוכל לעזור לה בטיפול של התינוק?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

מינקת שאין לה די חלב מחמת התענית והתינוק לא רוצה או לא מסוגל לעכל תחליפי חלב, אוכלת ושותה כדי שתוכל להניק, ואם גם שיעורים לא יספיק לה [35 מ"ל כל 10 דק'] תשתה יותר, אבל זה מקרה נדיר מאוד. גם תינוק שלא הורגל עד עתה בתחליפי חלב אם הוא יכול לעכל זאת יום אחד [בליל יום כיפור עוד יכולה להניק], חובה לעשות זאת. כמו כן, ניתן לשאוב כבר מעכשיו מנות לצורך יום כיפור, כפי שעושות נשים שהולכות לעבודה וכדומה.

הקושי הכללי לצום והצינון אינו נחשב פיקוח נפש, אין בו סכנת חיים ולכן הוא לא מהווה סיבה להמנע מהתענית.

אגב, גם באופנים שהתירו למינקת לשתות לשיעורין אין סיבה לאכול, ובאופן זה כדאי שתשתה משהו מזין – מיץ ענבים וכדומה.

גמר חתימה טובה רפואה שלמה וצום קל.

מקורות:

ראה ביאור הלכה בסי' תריז ושערי תשובה שם. אמנם מדברי הגרש"ז אויערבך הובא שאם התינוק לא הרגל מעולם בתחליפי חלב יש לשתות לשיעורין, אבל מלבד מה שיש שחלקו עליו בזה ראה אור לציון ח"ד פרק יד ועוד, גם ברור שככל שניתן לנסות ולתת לו ולראות איך זה הולך, אין להמנע מכך, אכילה בים הכיפורים ככל שאין בכך צורך פיקוח נפש יש בה חיוב כרת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ככל שיש צורך יש לשהות יותר בבית. לא צריך להתפלל ביחידות, עיקר הענין של תפילה בציבור היא בתפילת שמונה עשרה, הזמן בו החזן מאריך בפיוטים [וזה רוב זמן התפילה] אפשר להיות בבית ככל שהיא צריכה עזרה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל