שאלה:
האם ניתן לשים מר וחמוץ בתבשיל כאשר התוצאה הסופית תהיה מתוקה?
האם יש מניעה להשתמש בחריף? פלוני אמר לי שחריף זה מעלה ולא חיסרון. הביא ראיות לכך. צודק או לא צודק?
עד מתי נמנעים מלאכול את המר והחמוץ?
תשובה:
מסתבר שהתוצאה היא הקובעת.
מאכלים חריפים מותר לאכול, אך מאכלים חמוצים או מרים המנהג להמנע. אין לזה ענין עם הנושא של העונג, זה נעשה לסימן טוב, וראה כאן בהרחבה.
המנהג בעיקרו בפוסקים הוא רק בראש השנה, יש מקהילות החסידים שנמנעים מכך גם בעשי"ת.
שנה טובה ומבורכת