לתרומות לחץ כאן

פומפייה שגרדו בה שום שקולף בסכין חלבי

שאלה:

שלום רב.
השום נקלף, ונחתך קצת בקצוות שלו, ואח"כ גרדו אותו בפומפייה פרווה, האם הפומפייה הופכת לחלבי?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה
הפוסקים נחלקו בבצל בשרי או חלבי שנטחן בבלנדר או פומפיה פרווה, דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ולהגעיל את הבלנדר או הפומפיה, אבל מעיקר הדין מותר.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל