שאלה:
שלום רב.
השום נקלף, ונחתך קצת בקצוות שלו, ואח"כ גרדו אותו בפומפייה פרווה, האם הפומפייה הופכת לחלבי?
תודה רבה
תשובה:
שלום וברכה
הפוסקים נחלקו בבצל בשרי או חלבי שנטחן בבלנדר או פומפיה פרווה, דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ולהגעיל את הבלנדר או הפומפיה, אבל מעיקר הדין מותר.