לתרומות לחץ כאן

זריקה בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
הופנתי למיון בבית חולים, שם עשו לי בדיקות וראו שיש סכנה לפקקת ורידים, מה שעלול לסכן חיים לפי דעת הרופא. רשמו לי 30 זריקות בבטן ל 30 ימים ברציפות. האם מותר גם בשבת קודש להזריק?
ואם כן, באופן רגיל או בשינוי?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אם יש חשש סכנה ויש צורך ברציפות לפי חוות דעת הרופא ולא די בזריקה לפני שבת ולאחריה [נדיר מאוד] ודאי מותר.

גם במקרה שאינו חשש פיקוח נפש אבל יש צורך ברציפות ושעה קבועה [לשאול את הרופא!], בזריקה תת עורית באופן שאין פסיק רישא שיצא דם, גם אין בעיה של רפואה בשבת משום שלפי הנחיות הרופא הרציפות חשובה, מותר, כיון שאין מטרה בעשיית פתח אלא בהחדרת חומר. כמובן שאם אפשר לפני השבת ומיד לאחריה, זה עדיף.

בהצלחה רבה.

מקורות:

ציץ אליעזר ח"ח סי' טו פרק יד אות ט, שבט הלוי ח"א סי' סא, שש"כ פרק לב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    הרופא אמר שהשעות של הזריקה צריכות להיות זהות. והתחלנו להזריק ב 16:00. אז ביום שישי זה יהיה כמובן לפני שבת, אך בשבת עצמה, צריך שזה יהיה גם ב 16:00 או סביב השעה פלוס מינוס. האם במקרה זה ודאי מותר להזריק בשבת ללא חשש?
    והאם יש עניין שאימי שבכל מקרה לא שומרת שבת תישה לי את הזריקה הזו, או שאני יכולה לעשות ?
    ובקשר לחיטוי המקום באלכוהול לפני הזריקה, מותר לקחת צמר גפן, לטבול באלכוהול ולפשפף את האיזור? (זה הכרחי ).
    תודה רבה מראש.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל