שאלה:
שלום וברכה.
אדם שאכל בשר וחיממו או אפו פרווה בתנור חלבי.
האם יכול לאכול אותו ?
תשובה:
אני מבין שכוונתך לשאול שאפו לחם פרווה בתנור חלבי ואתה רוצה לאכול אותו עם בשר. אם התנור היה נקי לחלוטין ולא בן יומו, למנהג הספרדים אפשר להקל ם לכתחילה, למנהג בני אשכנז לא לכתחילה אבל מותר בדיעבד, אם הוא בן יומו אין להקל לכתחילה, ומה שהיה צריך לעשות זה להכשיר את התנור קודם, להפעילו ריק ארבעים דקות על חומו המירבי כשהוא נקי לגמרי וללבנו.
אם כוונתך לשאול שאחרי שאכל בשר הוא רוצה לאכול עוגה שנאפתה בתנור חלבי, זה מותר לכתחילה ואין חובת המתנה שש שעות כלפי מאכל פרווה זה.
שבת שלום
אשכנזי בעש"ק שאין לו תנור בשרי פנוי לחלות יוכל להקל לכתחילה לאפות בחלבי?
ינקה היטב וילבן אותו על החום המירבי 40 דקות.
השאר תגובה