שאלה:
נסעתי בכביש 1 ופתאום ראיתי מולי כבש, האטתי וצפרתי אבל זה לא עזר ופגעתי בו. לאחר מכן התברר לי שנגרם לי נזק משמעותי למכסה המנוע.
לכבש היה סימון על האוזן וניתן לאתר את הבעלים. האם בעל הכבש חייב לשלם לי על הוצאות התיקון?
תשובה:
שלום וברכה,
אתה ראית את הכבש ואח"כ פגעת בו, ונחשב שאתה הזקת את עצמך בכך שפגעת בו בידיעה תחילה. ולכן בעל הכבש לא חייב לך על הנזק שלך, ואם הכבש ניזוק אתה חייב לשלם לבעל הכבש על הנזק שניזוק.
בהצלחה.
מקורות:
ראה גמ ב"ק כח ושו"ע סימן שפג ס"ב גבי שור של חברו שעלה על גבי שורו, אם דחף את העליון כדי להציל את שלו, והיה יכול להוציא את שלו מבלי לדחוף את השור העליון, חייב המזיק לשלם, כיון שאין לו להזיק את חברו כדי להציל את שלו. ולפ"ז אם ראה כבש באמצע הכביש, אין לו לפגוע בכבש, ואם הנהג פגע בכבש חייב לשלם על הנזק.
מדובר הרי בכביש מהיר. האם אין הבדל אם הנהג לא הספיק לעצור בביטחה
לא שייך לא לפגוע בכבש כשנושאים במהירות של 90 קמ"ש. הכבש ודאי היה מת. השאלה אם יש פה פשיעה של הבעלים שלו בזה שהוא הגיע לשם, וכןאם זה נזק של שור או בור. וכן אם מכונית היא כלי או חמור
התשובה נכתבה על מקרה שראה ויכל לעצור ולא עצר. אבל אם לא יכל לעצור ונתקע בכבש שעומד בכביש הרי הכבש בור ובור פטור על הכלים. ואם הכבש רץ לכיוון הרכב ונתקל ברכב והזיק את הרכב, הרי זה קרן ובעל הכבש חייב חצי נזק מגופו.
ראה בתגובה הקודמת.
השאר תגובה