שאלה:
שלום
במוצאי שבת כאשר הבדלתי על הכוס ושתיתי ( יותר מרביעית), גילית שהיין היה עם טעם לא טוב כל כך , נראה שכבר התקלקל , טעמו לא היה כשל חומץ, אך הסתפקתי אם כשר להבדלה ופג ממנו שם יין, שאלה נוספת האם יין חצי יבש או מבושל או לבן כשר להבדלה? לדעת הרמב"ם מברכים על יין מבושל שהכל , האם יש לחשוש לדעה זו?
תודה
תשובה:
לא מקדשים על יין שריחו או טעמו רע מחמת קלקול, ויש מחלוקת ראשונים האם יוצאים בכך ידי חובה אפילו בדיעבד כמובא בביאור הלכה בתחילת סי' רעב, ראה שם.
ניתן לקדש ולהבדיל על יין לבן או מבושל, רק הידור הוא לקדש על יין אדום שאינו מבושל [ראה שו"ע שם סעיף ח]. גם לדעת הפוסלים יין לבן לקידוש [שאין הלכה כמותם], להבדלה הוא כשר, ראה שו"ע שם סעיף ד'.
היין שהבדלתי עליו לא היה ריחו רע ( אלא טעמו היה מקולקל ( לא חמוץ) אלא לא טוב , המשנ"ב כותב שריחו רע הכוונה היינו שמסריח קצת מחמת שמונח בכלי מאוס.
היינו הך לכאורה.
השאר תגובה