לתרומות לחץ כאן

חליטת בשר נוסח תימן – מה דין מי החליטה?

שאלה:

איך עושים חליטה בבשר ואם אפשר המשך בישול במים שבסיר

תשובה:

מנהג בני תימן לחלוט את הבשר לאחר מליחתו, והיינו, שלא מניחים אותו בתוך מים פושרים אלא קודם מרתיחים את המים ולאחר מכן מכניסים את הבשר, שעל ידי כך גם אם נשאר בו דם לא יצא לחוץ.

מי החליטה מותרים בשימוש ואין בהם חשש דם כלל, שאם כן היו אוסרים גם את הבשר המתבשל בהם, ומותר גם לאוכלם. ואף שיש שנהגו לשופכם, אין זה מחמת חשש דם המצוי בהם אלא משום נקיות כיון שפסולת הבשר ושומניו נספגים במים אלו. לכן אני מציע לשפוך ולקחת מים אחרים, אבל אין בכך איסור.

מקורות:

על דיני חליטת הבשר והנ"ל, ראה קשו"ע של הרב רצאבי סי' קלב.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל