שאלה:
האם אטריות שבושלו בסיר בשרי ניתן להכניסם לסיר חלבי
בין אם 2 הסירים בני יומם , אחד בן יומו, שניהם לא בני יומם
אני אשכנזיה
כף חלבית הונחה בציר עם השום שצלו/בישלו אותו לליל שבת עם שמן זית . מה דין הכף והמאכל . זה היה יותר מ18 דקות
תשובה:
מאכל פרווה שהתבשל בכלי בשרי אפילו בן יומו מותר לכתחילה להניחו על צלחת או קערה חלבית, אבל אין לאוכלו עם חלב ממש [לכל הפחות לבני אשכנז] ולכן לא ניתן לשים אותו במרק חלבי.
ציר זה שום מבושל אינו דבר חריף מן הסתם ואין בו דין כבישה ב18 דק'.
מקורות:
ראה ס’ הכשרות עמ’ רצג הערה רלז. כמובן שכדאי להמנע כדי לא לגרום לתערובת כלים במטבח שלא לבוא בסוף לידי מכשול, אבל ודאי אין חשש כשרות בכלים.