לתרומות לחץ כאן

אטריות מסיר בשרי למרק חלבי , כף חלבית בשום משבת

שאלה:

האם אטריות שבושלו בסיר בשרי ניתן להכניסם לסיר חלבי
בין אם 2 הסירים בני יומם , אחד בן יומו, שניהם לא בני יומם
אני אשכנזיה

כף חלבית הונחה בציר עם השום שצלו/בישלו אותו לליל שבת עם שמן זית . מה דין הכף והמאכל . זה היה יותר מ18 דקות

תשובה:

מאכל פרווה שהתבשל בכלי בשרי אפילו בן יומו מותר לכתחילה להניחו על צלחת או קערה חלבית, אבל אין לאוכלו עם חלב ממש [לכל הפחות לבני אשכנז] ולכן לא ניתן לשים אותו במרק חלבי.

ציר זה שום מבושל אינו דבר חריף מן הסתם ואין בו דין כבישה ב18 דק'.

מקורות:

ראה ס’ הכשרות עמ’ רצג הערה רלז. כמובן שכדאי להמנע כדי לא לגרום לתערובת כלים במטבח שלא לבוא בסוף לידי מכשול, אבל ודאי אין חשש כשרות בכלים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל